Welkom op de pagina van groep 0/1a!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Afgelopen maandag lag er ergens in de klas een pakket verstopt ... Na wat speurwerk hebben we het pakket gevonden en uitgepakt. Maar... onder het inpakpapier was alleen een dichtgeplakte doos te vinden met een kleine opening daarin. We hebben gevoeld aan datgene wat in de doos zat, maar het raden was lastig. Toen we onze nieuwsgierigheid niet meer konden bedwingen, hebben we de doos opengesneden. In de doos zat een komkommer en een snijboon. Het nieuwe thema is: "groente (en fruit)"! We hebben het gehad over de vraag waar groenten eigenlijk vandaan komen. Groenten groeien in een moestuin of op het land. In de klas hebben we inmiddels een moestuin gemaakt en ook buiten in de zandbak gingen we aan de slag. Donderdag mochten we een kijkje nemen in de groentewinkel "De tuinkabouter". De foto's van onze activiteiten in de zandbak en het bezoek aan "De tuinkabouter" zijn te vinden in de fotomap van onze klas. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema 'het koningshuis'. Dit thema hebben we heel feestelijk afgesloten met de koningsspelen, een kleedjesmarkt en een lintjesregen. Alle drie de feestelijkheden waren een groot succes! We hebben genoten van de spelletjes, het zingen bij de vlag, het kopen en verkopen en het ontvangen van onze onderscheiding. Ouders en kinderen: bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! De foto's van deze activiteiten zijn te vinden in onze fotomap. Binnenkort zullen er ook nog een aantal foto's van de kleedjesmarkt in de map 'diversen' komen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wat een feest in onze klas! Juf Koppejan vierde haar verjaardag. Op de foto's in onze fotomap kunt u zien hoe gezellig het was. Wat is de juf verwend.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Afgelopen maandag hebben we het thema afgesloten met een fietsparcours. Wat hebben we er van genoten om over het plein te fietsen op onze versierde fietsen en met onze fietshelm op. Na afloop kregen we een fietsdiploma als bewijs dat wij veilig de weg op kunnen. We zijn fietskampioenen! De foto's van het fietsparcours zijn te vinden in onze fotomap.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O wat een gezelligheid met zoveel opa's en oma's in de klas. We hebben met z'n allen gezongen, gespeeld en gewerkt. En wat kan de opa van Louise mooi voorlezen zeg!! Foto's van deze morgen ziet u in de fotomap van onze groep.
                     

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wat een feest vandaag! Sneeuw! Hoe fijn het in de klas ook is......we wilden het liefst buitenspelen;-)
Een paar foto's van de sneeuwpret staan in het fotoalbum van onze groep.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En het nieuwe thema wordt... "De fietsenmaker"! Vanmorgen hebben we een bezoek gebracht aan de fietsenmaker. We hebben de winkel gezien, maar ook een kijkje genomen in de werkplaats. De fietsenmaker liet ons zien hoe een band verwisseld moet worden. Interessant! Na afloop kregen we een paar folders, iets lekkers en zelfs een fiets mee om in de klas te repareren. De foto's kunt u vinden in de fotomap van groep 0/1. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vandaag was het tijd voor een verrassing... We zijn op bezoek geweest bij de tandarts! Niet omdat iemand kiespijn had, maar omdat het nieuwe thema waar we over gaan werken 'De tandarts' is. We werden hartelijk ontvangen door twee assistenten. We hebben veel gezien: van tandenborstel tot tandartsstoel. Toen we naar huis gingen, kregen we allemaal een tasje met tandartsspullen mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat een feest was het vandaag! Een versierde klas, spelletjes, cadeaus, feesthoeden, bellenblaas uit een grabbelton, cake met slagroom, limonade en een picknickkleed. De kinderen en ik hebben genoten! Ouder(s) en kinderen: bedankt! De foto's van deze fijne morgen zijn te vinden in de fotomap van groep 0/1.

Hartelijke groet,
juf Huijser

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste ouder(s),

Gisteren zijn we met een hele grote bus naar Zwijndrecht geweest om naar konijnen te speuren! We hebben gehuppeld, insecten gezocht, gevoeld aan boomstammen en genoten van het buiten zijn! In de fotomap ziet u de foto's van ons avontuur.

Hartelijke groet,
groep 0/1

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste ouder(s),

De eerste schoolweek zit er op. We hebben genoten! Wellicht kijkt u uit naar foto's. Er is onder het kopje 'foto's--- > groep 0/1a' een album geplaatst van de afgelopen schoolweek. 

Hartelijke groet,
juf Huijser en juf Koppejan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha allemaal,

Volgende week is het zover: je mag eindelijk naar school! Misschien vind je het een beetje spannend, maar toch hopen we dat je er veel zin in hebt. Je stoel staat al klaar en ook is er een plekje voor jouw jas en tas bij de kapstok. Rust nog even lekker uit en dan hopen wij je maandag met een vrolijke lach in de klas te zien!

Groetjes,
juf Huijser en juf Koppejan
 Afbeeldingsresultaat voor jip en janneke met koffertje

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste ouders,
 
Aan het begin van dit nieuwe schooljaar, willen wij u graag duidelijkheid geven over het reilen en zeilen in de kleuterklassen. Wij hopen u te informeren over bepaalde zaken zoals wij die gewend zijn. Ook streven we een eenheid na, zodat er zo min mogelijk verwarring ontstaat tussen de verschillende groepen.
 
  1. Groep 0/1 heeft op woensdagmorgen gym in het speellokaal in onze school. De kleuters mogen hiervoor gymschoentjes meenemen. Graag gymschoentjes met klittenband of elastiek. In de klas staat een bak waarin de gymschoenen worden bewaard.
  2. Iedere maandagmorgen staat er in de klas een zendingsbusje waarin de kinderen zendingsgeld mogen doen. Elke klas heeft een eigen adoptiekind.
  3. Na iedere vakantie krijgen de kinderen een Psalm- en Bijbelrooster mee naar huis. Wilt u de liederen die we de kinderen aanleren ook thuis oefenen? Ook is het belangrijk dat er thuis aandacht wordt besteed aan de Bijbelverhalen die op school worden verteld.
  4. We werken altijd rondom een thema. Na een vakantie hebben we eerst een themavrije week, waarna we in de tweede week starten met een thema, die duurt tot de volgende vakantie. Alle kleutergroepen werken aan hetzelfde thema met soms verschillende activiteiten op het niveau van de kinderen. Met welk thema we na de zomervakantie hopen te beginnen, is nog een verrassing! Heel fijn is het als uw kind materialen en spullen meebrengt van het thema waarover we werken. Dit verhoogt de betrokkenheid en geeft verdieping van de thema's. De werkjes die de kinderen maken, worden een poosje opgehangen in de klas. Daarna worden ze bewaard in een multomap. In de week voor een vakantie gaan de mappen mee naar huis. U kunt dan de werkjes rustig bekijken en de mappen na de vakantie weer mee naar school geven. De werkjes mogen het hele jaar erin blijven, zodat wij ook via de werkjes de ontwikkeling van uw kind kunnen volgen.
  5. Voor iedere vakantie is er een speelgoedmorgen of -middag. In de betreffende week hangt er een papier bij de deur van het lokaal, waarop het juiste dagdeel wordt aangegeven. Uw kind mag dan eigen speelgoed meenemen om op school mee te spelen. De leerkrachten dragen geen verantwoordelijkheid voor het meegebrachte speelgoed. Belangrijk is daarom dat u bewust oplet wat er mee naar school gaat. Soms gebeurt het dat een kind bijna dagelijks wat speelgoed van thuis meeneemt om te laten zien. Dit vergt veel van onze tijd. Wilt u er daarom op letten dat uw kind alleen spullen meeneemt die bij het thema passen?
  6. Als uw kind jarig is, mag het trakteren in de klas. Als u wilt, mag u de verjaardagsviering meebeleven en mag u foto's maken. We beginnen hiermee om ongeveer 10.15 uur. Het best kunt u op die dag even afstemmen met de leerkracht van uw kind welke tijd het meest schikt. Wilt u met de traktatie rekening houden dat het ook gezond is? We zien liever geen lollies.
  7. Iedere dag zijn er twee kinderen 'het hulpje van de dag'.  Ze zitten dan naast de juf en mogen ook wat extra klusjes doen op deze dag. Aan het einde van de dag worden ze beloond met een sticker. In de klas hangt de lijst waarop staat wie er 'het hulpje van de dag' mag zijn.
  8. De kleuters kunnen in groep 1 een diploma halen op school: het 'knoop- en/of ritsdiploma'. Ook hierbij is het fijn als er thuis aandacht aan wordt besteed en u uw kind hierbij helpt.
  9. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag  staat juf Huijser voor de klas en op dinsdag juf Koppejan. 
Dit zijn voorlopig onze mededelingen. Wij hopen dat u hierdoor meer duidelijkheid hebt gekregen over het werk in onze groep. Misschien zijn er toch nog vragen. U bent in de gelegenheid om deze te stellen op onze kennismakingsavond op D.V. dinsdag 4 september 2018. Natuurlijk mag u altijd iets vragen of meedelen aan de leerkracht.  Als u verwacht dat het wat langere tijd in beslag zal nemen, kunt u hiervoor met de leerkracht een moment afspreken, bijvoorbeeld na schooltijd.

We hopen op een fijn schooljaar en een goede samenwerking met u als ouders!
 
Hartelijke groet,
juf Huijser en juf Koppejan

 
Afbeeldingsresultaat voor jip en janneke