Welkom op de pagina van groep 3aJuni 2019

Een aantal weken geleden hebben wij genoten van een leerzame excursie naar de Frelustal. Kijk voor foto's in ons fotoalbum.Thema 
Deze periode werken wij over het thema 'de groentekraam'. In de klas hebben wij een echte groentewinkel, waar we fijn in spelen. Ook leren we veel over de verschillende groenten en fruit, hoe het groeit, waar het vandaan komt, hoe je schoonmaakt en hoe je het eet. En natuurlijk proeven wij alles! 
U kunt onze foto's bekijken in het fotoalbum.April 2019

Wat zijn wij trots op onze lintjes! Kijk snel in ons fotoalbum!


Ook hebben wij een gezellige kleedjesmarkt gehouden, als afsluiting van het thema 'Koninklijk huis'. Ook hiervan staan foto's in ons fotoalbum. 
De opbrengst van onze klas was €60,95! Dat is veel geld! 


Maart 2019

Nieuw thema: 'Het koninklijk huis'

In deze periode werken we over het thema 'koninklijk huis'. Wat ziet onze klas er al feestelijk uit! We maken de mooiste dingen: een gouden troon, een kroon met heuse diamanten, een sjerp en we doen onze uiterste best op een staatsieportret van onze koning en koningin. We wisten niet dat we zo goed konden tekenen!
En niet te vergeten... wij schrijven een echte brief voor ons koning, die we in een grote envelop opsturen. We wachten in spanning of we iets terug krijgen...
Kijkt u snel in ons fotoalbum voor de mooiste foto's van ons werk. 


   
Zoals het een echte koningin betaamt: oprechte interesse voor de kunstzinnige talenten van haar burgers...
Of zwaaien vanaf het balkon...

Gym blijft leuk! Kijkt u snel in ons fotoalbum voor leuke foto's van onze gymlessen. 


Januari 2019

Sneeuwpret!


Wat was dat een feest! Net voor het speelkwartier vielen de eerste vlokken sneeuw uit de grijze lucht. Wat hadden we daarnaar uitgekeken. We konden niet wachten tot het half 11 was. Snel jassen aan, wanten aan, sjaals om, mutsen op en naar buiten....
Kijk naar de foto's in ons fotoalbum.
November/december 2018

Thema 'de tandarts'
Voor de kerstvakantie werkten we over het thema 'de tandarts'. Daarvoor hebben wij ook een bezoekje gebracht aan de tandartspraktijk. Kijk voor de foto's in ons fotoalbum.

In onze groep....

Onze eerste schoolweek van het nieuwe jaar zit er alweer op. We hebben het nu al goed naar ons zin en werken hard.
Een aantal dingen is voor u fijn om te weten.

Psalm
Op maandagmorgen wordt de psalm overhoord. Uiteraard zingen wij meerdere keren per dag deze psalm met elkaar, maar voor sommige kinderen is het goed dat er ook thuis geoefend wordt. De kinderen krijgen voor de psalm een cijfer op hun rapport.

Gym
Op dinsdagmiddag hebben wij gym in de sporthal. De juffen zijn om 13.20 uur aanwezig bij de sporthal. U kunt uw kind daar brengen. Na de gymles gaan de kinderen in de rij terug naar school. Als uw kind een fiets bij zich heeft, nemen we die uiteraard gewoon mee terug naar school.
Uw kind neemt zijn of haar gymkleding van thuis mee en neemt het aan het eind van de middag weer mee terug naar huis.

Zwemmen
Op donderdagmiddag om de week hebben wij zwemles. Uw kind wordt om 13.20 uur in het zwembad verwacht.
U heeft een rooster gekregen met daarin de data waarop u aan de beurt bent om mee te helpen met aan- en uitkleden.

Brugboekje
Uw kind krijgt een keer in de vijf weken een brugboekje mee naar huis. De verhaaltjes en woordjes hierin passen bij wat er op school in de lessen wordt aangeboden. U kunt uit dit boekje voorlezen, maar uw kind ook zelf woordjes laten lezen. Tegen de tijd dat het brugboekje weer mee terug naar school moet, krijgt u een herinneringsmailtje.

Wij hopen op een fijn en leerzaam schooljaar met elkaar!Verjaardag juf Schot
Op donderdag 1 november was het feest in de klas! Juf Schot vierde haar verjaardag! Het was een heel gezellige dag, we hebben allerlei leuke spelletjes gedaan en een waxinelichthouder gemaakt van klei, die we mooi versierden met strijkkraaltjes. En wat is de juf verwend met veel cadeautjes! Hiervoor wil de juf de kinderen en de ouders heel hartelijk bedanken!

Foto's van deze dag kunt u vinden in het fotoalbum.