Welkom op de pagina van groep 6a!

We zijn op dit moment bezig met de spellingcategorieŽn van thema 5. Met AmbraSoft kan er thuis verder geoefend worden. Als u bent ingelogd bij AmbraSoft, dan kiest u voor Taal > Pakkettrainer en daarna kiest u voor Woordpakketten 1e lijn en Groep 6. De volgende categorieŽn horen bij thema 5:
  • Woorden met samenstelling zonder tussenletter
  • Woorden met samenstelling waarbij z klinkt als s
  • Woorden met ei
  • Woorden met ij
  • Woorden met au
  • Woorden met -ge klinkt als -zje

Opa en oma-morgen

Wat was het een gezellige drukte bij ons in de klas! Op 12 februari zijn er veel opa's en oma's bij ons op bezoek geweest. Kijkt u mee in het foto-album...?

IsraŽl

We zijn al een tijdje bezig met het thema IsraŽl. Wat hebben we al veel geleerd over het land en de cultuur. Ook met handvaardigheid zijn we lekker creatief bezig. In verschillende groepjes wordt er gewerkt aan de Klaagmuur, een maquette van een dorpje, een keppeltje/ vlag en een maquette van de tempel. U begrijpt dat dit niet altijd eenvoudig is. Maar er wordt vol enthousiasme gewerkt en dat levert mooie plaatjes op! Kijkt u maar eens in het foto-album.

Boekenmarkt

Het was een gezellige drukte in ons lokaal. We hebben heel wat leerlingen en ouders langs zien komen om bij onze uitgestalde boeken te kijken. Er is veel verkocht en gekocht op deze morgen. Gelooft u het niet? Kijk dan maar snel in ons foto-album!

Herfst

We hebben al heel wat weken van hard werken achter de rug. Nog twee weken en dan is het herfstvakantie. Wat gaat de tijd snel! Met natuuronderwijs zijn we begonnen met het thema herfst. In de klas halen we de herfst ook binnen. We tekenen een herfstboom en richten een herfsttafel in. Kijkt u mee in ons foto-album?

Belangrijke informatie

Hieronder een aantal zaken die de aandacht vragen.
  • Elke week wordt er in groep 6 huiswerk opgegeven. Hieronder een overzicht wat de leerlingen moeten doen.
Maandag Psalm overhoren/ News2Learn startvraag
Dinsdag Blad redactiesommen maken
Donderdag Repetitie aardrijkskunde/ topo/ geschiedenis/
natuuronderwijs/ Engels
Vrijdag Les maken en leren uit ĎHoor het Woordí
  • Het is de bedoeling dat de leerlingen elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen hun huiswerkmap meenemen naar school.

• Op donderdagmiddag van 14.30-15.30 uur hebben we gym. De leerlingen worden om 13.30 uur op school verwacht met hun fiets, gymkleding en gymschoenen. Om 15.30 uur gaan de leerlingen op eigen gelegenheid naar huis.

• Ook dit jaar moeten de leerlingen weer laten zien dat ze de tafels beheersen door het behalen van het tafeldiploma. De leerlingen oefenen op school, maar het is ook van belang dat ze thuis verder oefenen met de tafels 1 t/m 10. Er kan worden ingelogd met de oefensoftware van AmbraSoft. Wilt u uw kind stimuleren om thuis ook de tafels te oefenen? Als u niet meer kunt inloggen met de inlogcode van vorig schooljaar, dan kan er nieuwe activeringscode worden verstrekt.
We zien uit naar een goede samenwerking en een leerzaam schooljaar.

Begin schooljaar

Ha jongens en meiden,

De zomervakantie zit er voor jullie op en dat betekent dat de school weer gaat beginnen.
Alles staat klaar om het nieuwe jaar te starten. Komen jullie je plekje maandag 27 augustus in je nieuwe klas opzoeken...?!

Tot dan!

Groeten van meester Roggeveen