Welkom op de pagina van groep 8!Welkom opa's en oma's!

Op D.V. dinsdagmorgen 12 februari is er opa & omamorgen op onze school. Ook in groep 8 bent u van harte welkom! Het programma ziet er als volgt uit: 

9.50-10.30 uur: Dagopening en Bijbelverhaal
                        (omdat de leerlingen beginnen met gym is dit later dan in de andere groepen) 
10.45-11.15 uur: Spelling / Taal
11.15-11.45 uur: Taal
11.45-12.15 uur: EngelsBezoek aan de Swaef

Op maandagmorgen 14 januari hebben we een bezoek gebracht aan de Swaef. We hebben daar kennisgemaakt met het beroepencollege. Benieuwd naar meer foto's? Kijk in ons foto-album.
Bezoek aan de synagoge in Sliedrecht, 22 november 2018

We zijn in de klas gestart met het thema IsraŽl. Daarom wilden we een kijkje gaan nemen in de synagoge in Sliedrecht. We hebben daar veel informatie gekregen over het jodendom. De jongens kregen een keppeltje op. Er werd ons verteld waarom de synagoge op die plaats (tussen Giessenburg en Sliedrecht) is geplaatst. Ook dat de synagoge officieel is ingewijd en dat er diensten gehouden mogen worden. We hebben nog veel meer dingen geleerd, die informatie gebruiken we in het verhaal wat we zelf aan het schrijven zijn. Meer foto's van ons bezoek vindt u in het foto-album.    
Bezoek Guido op 15 november 2018

Een beetje zenuwachtig, maar ook nieuwsgierig zijn we op de fiets gestapt en met de klas naar Rotterdam gereden. Hoe moeten we fietsen? Hoe ziet de school eruit? Hoe zijn de lessen? Hoe zijn de leraren en leraressen? Allemaal vragen waar we aan het einde van de dag wel een antwoord hebben gekregen. We hebben genoten van dit bezoek aan het Voortgezet Onderwijs. Meer foto's vindt u in het foto-album. 
    
Prinsjesdag, 18 september 2018

Wat hebben we een mooie dag gehad in Den Haag. Met onze hoeden op de trein in....op naar Den Haag. Daar kregen we een plaatje toegewezen aan de Korte Vijverberg, tegenover het Kabinet van de Koning. Al snel zagen we dat prinses Beatrix daar was. Wat leuk om haar te zien! Verder liep de minister van FinanciŽn langs met zijn vrouw. Ook meneer van der Staaij met zijn vrouw, meneer Bisschop en nog een aantal afgevaardigden van de SGP hebben we gezien. We hebben veel high fives gegeven. Uiteindelijk kwamen de koetsen eraan met daarin prins Constatijn en prinses Laurentien en als hoogtepunt de glazen koets met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Hier al een indruk van deze fantastische dag, in het foto-album kunt u nog veel meer foto's vinden.  


    


    

Duo-lezen

We zijn dit schooljaar gestart met duo-lezen. In tweetallen lezen we hetzelfde boek. Om de beurt een bladzijde. We praten met elkaar over de moeilijke woorden uit het boek, ook geven we onze mening naar elkaar over het boek. We geven elkaar na het lezen een compliment. Die schrijven we op in ons logboek. We mogen af en toe op de gang of in een ander kamertje lezen. U ziet op de foto's hoe goed we daar mee bezig zijn. In het foto-album staan nog meer foto's.

  


Huiswerkschema groep 8

In groep 8 hebben we elke dag huiswerk, hieronder het overzicht:
  • Maandag:       Kort begrip
  • Dinsdag:        Engels
  • Woensdag:     Repetitie (kg/ak/topo/gs/bio)
  • Donderdag:    Namen en Feiten + Raak
  • Vrijdag:         Startvraag News to Learn


Dag groep 8-ers!


De vakantie is nu echt bijna voorbij, dan begint groep 8 voor jullie.
Het laatste jaar op de basisschool met heel wat activiteiten op het programma.
Welke activiteiten hoor je volgende week. 
We hopen dat jullie er veel zin in hebben, wij kijken er naar uit om jullie te ontmoeten! 

Groeten van juf Verboom en juf Westland